Over mij

Mijn naam is Dieuwertje Kromdijk. Ik ben geboren in Wouwse Plantage, een prachtig dorp in Brabant. Ik ben er opgegroeid en woon er nu nog.
Ik groeide op in een gezin waar familie en samen zijn als belangrijk werd en nog wordt beschouwd. Echte Bourgondische Brabantse families. Dus als we bij elkaar waren, was er in ieder geval ook lekker eten en drinken. Mijn beide ouders groeiden op, op een boerderij. Dat eten vers moet zijn staat daarom hoog in het vaandel.
Op het moment dat ik auto ging rijden en dus minder bewegen en ik een partner ontmoette met eveneens een Bourgondische leefstijl, begon dat lekker eten en drinken een keerzijde te krijgen. 
Mijn BMI ging richting overgewicht, maar bovenal voelde ik me daardoor minder lekker in mijn vel.
Als snel merkte ik dat een dieet volgen niet bij me pastte. Ik hield het hooguit een week vol en snakte vervolgens vooral naar nog meer eten.
Ik ging op zoek naar iets wat me beter pastte en vond een gewichtsconsulente die stap voor stap mijn leefstijl hielp te veranderen. Met succes!

Op dat moment werkte ik als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Binnen deze doelgroep ligt het percentage mensen met overgewicht hoger. En ik zag dat een dieet volgen ook voor hen vaak niet werkte. Daarom besloot ik zelf een opleiding tot gewichtsconsulente te volgen.
Na het behalen van mijn diploma werd ik drie keer moeder. Dat veranderde mijn leven en ook mijn leefstijl. Ik kreeg minder ruimte om goed voor mezelf te zorgen en dat compenseerde ik dan als ik ’s avonds eindelijk op de bank zat (tussen de wandelingetjes naar de voorraadkast toe 😉).
Ook merkte ik dat mijn kinderen me spiegelden. Ik kwam er achter dat ze met hun gedrag mijn onderbewuste (pijn) spiegelden. Ik ging daarmee aan de slag, o.a. middels PRI van Ingeborg Bosch en Hypnotherapie. Daar ontdekte ik dat eetgedrag over veel meer gaat dan je voornemen te stoppen met snoepen.
Inmiddels bekijk ik mensen in zijn geheel. Eetgedrag is een stukje, maar onlosmakelijk verbonden met wie je bent, wat je doet en hoe je je voelt. Met deze holistische kijk op leven, in combinatie, kan ik mensen (met of zonder beperking) helpen zich beter in hun vel te laten voelen. Passend. Blijvend. ‘Samen op maat’ staat dan ook voor zowel de figuurlijke als de letterlijk maat.
Kom je eens met me kletsen?